,

SARANDA dhe Shqiperia


Parashikimi i motit në Sarandë në këto momente, dhe parashikimi për 5 ditët në vijimKliko ketu per parashikimin e motit ne Shqiperi.
Saranda me 14.500 banorë, është qyteti i 20-të në Shqipëri për nga numri i popullsisë.
Ky qytet vecohet për rëndesinë turistike në Shqipëri*
Historia
Saranda është qytet në jugperëndim të Shqipërisë, e vendosur në bregdetin jonian. Emri Saranda vjen nga një manastir i hershëm kristian që i kushtohet Dyzet Shenjtorëve ("Ágii Saránda" në greqisht, "Santi Quaranta" në italisht).
Më parë (në lashtësi) njihet në histori me emërtimin Onhezmi
Ekonomia
Saranda është një qendër e rëndësishme turistike në Shqipëri. Burim kryesor i të ardhurave është turizmi dhe emigracioni. Pozita e saj gjeografike favorizon shumë bujqesinë dhe blegtorinë. Edhe pse pas komunizmit prodhimi është shumë i pakët. Në zonën përreth Sarandës u ndërtuan me pune vullnetare rinore dhe me te burgosur jo politike tarraca me agrume te cilat ne te shumten e rasteve u shkatërruan pa u ngritur as edhe një padi e vetme nga asnjë instance.
Saranda eshte nje vend shume i bukur.Ajo ndodhet ne jug te shqiperise.Saranda eshte nje nga vendet qe dallohet per bukurite e veta natyrore, por edhe te ndertuara nga dora e njeriut.Eshte nje nga vendet me te zhvilluara ne Shqiperi.Atje ka nje numer shume te madhe hotelesh si dhe shume vende te tjera te bukura sic eshte fshati i Ksamilit afer saj, Butrinti, Syri i Kalter.Saranda dallohet edhe per plazhet e saj te bukura.Ajo eshte nje nga qendrat e turizmit me te zhvilluara ne shqiperi...
Demografia
Ne 1990 ne Sarande banonin 15,700 njerez. Ky numer eshte dyfishuar dhe sipas burimeve vendore ne qytet ka rreth 32,000 banore. Saranda eshte nje nga dy qytetet me minoritetin me te madhe grek. Tjetra eshte Gjirokastra.

    Sugjerime per kete faqe...


Eja e krijo nje website me webhosting profesional
Komente nepermjet Facebook
Ndersa nepermjet Disqus, View Comments

1 commenti »

  • Anonimo said:  

    Fotot i keni bere shum te bukura por thjesht dicka doja te thoja per to dhe me shume eshte nje pyetje qe kisha per publikuesin e tyre: Pse duhet te reklamoni gjithmone vende te prishura ne to. Duhet ta dini qe keto shikohen ne te gjith boten dhe keshtu si beni nje reklamim te mire dhe te bukur vendit tone.

  • Leshoni komentin tuaj!

    Site Meter